lauantai 27. marraskuuta 2010

Uuniruokaa.

Yhtenä iltana tällä viikolla ruoaksi tarvittiin jotain sellaista, minkä voisi jättää uuniin pidemmäksi aikaa kypsymään ja mikä odottaisi sitten tuoksuvana nälkäisiä kotiintulijoita. Tukusta löytyi pakasteena luomubroileri ja se sopi tarkoitukseen oikein hyvin.

Broileri hierottiin päältä ja sisältä maustetahnalla, jossa oli mm. valkosipulia, basilikaa, soijaa, chiliä ja oliiviöljyä. Alimmaiseksi vuokaan laitettiin puolitettuja perunoita kuorineen, batatteja ja porkkanoita isoina paloina sekä kokonaisia ruusukaaleja. Nämä maustettiin vain öljyllä, suolalla ja hunajalla. Broileri laitettiin lepäilemään kasvisten päälle ja koko komeus sai kypsyä uunissa 150 asteessa pari tuntia.

Ja toive toteutui. Nälkäisiä kotiintulijoita odotti tuoksuva valmis ruoka, jota pääsi heti nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti