torstai 11. marraskuuta 2010

Martti-hanhi

Eiliseen Martinpäivään herättiin liian myöhään, joten Martti-hanhesta päästiin nauttimaan vasta tänään. Ensi vuoden kalenteriin merkitsen heti Martinpäivän, jotta sama ei pääse toistumaan. Sellon Citymarketista löytyi kotimaisia tuoreita Hauholan Hanhifarmen hanhenkoipia.

Koivet ruskistettiin ensin padassa ja maustettiin suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen ne nostettiin pois ja pataan laitettiin pilkottuja vihanneksia. Meillä oli perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja sipulia. Vihannekset maustettiin kuivatuilla yrteillä ja hanhenkoivet nostettiin päälle. Tämän jälkeen pata nostettiin uuniin, 175 C ja noin 11/2 tuntia. Lopussa pata oli vielä hetken kuumemmassa uunissa ilman kantta, jotta koipien pinta rapeutui. Hanhet olisivat voineet olla uunissa kauemminkin, mutta vihannekset olisivat menneet jo liian pehmeiksi. Koivista ja vihanneksista irtosi sen verran paljon nestettä, että lopputulos oli erittäin mehevä ja muutenkin herkullinen.





Viikonloppuna on tulossa vieraita, joten nyt yhteen suosikkipuuhaan: ruokien suunnitteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti